fredag 9 november 2007

China Here We Comes <3

Damerna har åter igen visat vad dem går för. Vilken match det blev, med debutanten Jessica Lindström som fick fatt i bollen i rätta minuten och fixade in det fina 1-0 målet efter Therese Sjögran fick iväg ett bra skott precis före paus, men Heidi Johansen lyckades den här gången tippa ut bollen till hörna, sen kom ju returen från danskarna till ställningen 1-1 . Men då fick Anfallaren Lotta Schelin sprintade förbi danskarna och fixade fram ledningen i 2-1 och självförtroendet vart på topp. Tre minuter efter det målet ökade Caroline Seger på till 3-1. I den 64:e minuten ökade Lotta Schelin den svenska ledningen till 4-1. Hon fick en passning i djupled och lyfte behärskat in bollen bakom utrusande Hedi Johansen. I den 70:e minuten fick Danmark straff, en mycket tveksam sådan. En dansk anfallare ramlade enkelt i duell med Frida Östberg. Den rumänska domaren Floarea läste inte den danska filmningen utan blåste för straff, utan att konsultera den assisterande domaren, som hade bättre position. Inhopparen Maiken Pape, som bara hade varit på planen i en dryg minut, placerade in straffen tätt intill Hedvig Lindahls högra stolpe. Och visst hade svenskarna rena drömstarten i den andra halvleken, men tänkt om vi hade haft samma tur i VM i Kina. I den 70:e minuten fick Danmark straff, en mycket tveksam sådan. En dansk anfallare ramlade enkelt i duell med Frida Östberg. Den rumänska domaren Floarea läste inte den danska filmningen utan blåste för straff, utan att konsultera den assisterande domaren, som hade bättre position. Inhopparen Maiken Pape, som bara hade varit på planen i en dryg minut, placerade in straffen tätt intill Hedvig Lindahls högra stolpe. Sverige har nu ett gyllene läge att ta sig till nästa års Olympiska Spel. Returen på Råsunda spelas den 28 november. Nu gäller det för svenskorna att konservera formen och förvalta det fina läge de skapat åt sig själva.Men en fundering och ett orosmoln som själva fann inom mig när bilderna nalkades fram, vart Victoria Svensson, vad är det för lurt med hennes knä, när det vart vältejpat och klart, om det kommer att finnas ett orosmoln över henne till OS även om hon är som hon säger i sitt livs form inom fotboll? Kommer det kunna drabba landslaget om hon nu kommer att få problem med knäet, men som sagt hon spelade med i laget och inte mkt problem med henne tror jag igentligen. För att hon har en vilja som jag allt märker av allt mer när jag läser boken Damelvan, Hon har vart med om mer än man kan ana. Hon har ju sprungit in i en midsommarstång när hon fick en passning av sin bror, hon har även skjutit tränare i baken när hon inte vart nöjd som liten. Men alla dessa damer har ju gått med mot motgångar för det är inte mkt publicitet med damfotbollen idag, hur ska man ge dem en chans att öka mer och få den publiken som herrarna får även när det går dåligt. För till damerna kommer man mest som det verkar när det går bra i spelet desto mer. Är det för att det finns människor där ute som än idag är emot fotbollspelande damer, herregud jag vet inte riktigt vad jag säga, men allt ska utvecklas och det ska försökas så gött det kan att bli ett jämställt samhälle, men tyvärr är det varken så inom jobb och fotboll, och en rad andra sporter som man alltid har räknat till dem manliga delen av det hela. Man får låta alla vara en del av spelet helt enkelt det vill jag, för som sagt är ingenting omöjligt i världen idag om man bara vet vart man ska gå väga och hur långt man vill gå.