lördag 3 maj 2008

The girls can do it!

Tjejerna fixade det, dem visste att anfallstrion är långtidskadade, dock inget vidare igentligen. Men det fanns inte mycket att göra åt det hela, dem fick ju fixa detta utan Lotta Schelin, Hanna Ljungberg och Victoria Svensson. Det var aldrig någon snack om saken igentligen. Efter 37 minuter spelade stod det 4-0 till Sverige som spelade helt överlägset gentemot hemmalaget Ungern. Efter 12 minuter kom mittfältaren Maria Karlsson igenom och helt fri med målvakten gjorde hon inget misstag, och så rullade det på. Sverige bjöd på totalt 6 olika målskyttar i frånvaron av de vanliga skyttedrottningarna, och när Nilla Fischer gjorde 4-0 åtta minuter innan halvtidsvilan var saken redan klar. I andra halvlek blev det yttligare två mål, och det hela avslutades av Josefine Öqvist med tolv minuter kvar att spela. Ungern är sist i gruppen med en inspelad poäng och målskillnaden 5–23. Sverige leder gruppen, men det är fortsatt jämnt med tre lag på 12 poäng. Sverige har dock greppet eftersom de har full pott. Nu väntar tvåan Italien i nästa omgång, på onsdag på hemmaplan. Men denna truppen ser allt stark ut, för dennerby får dock inte dem skadade tillbaks innan den matchen, för det är allt långtidskadade på hela anfallstrion, aldrig skett tidigare. Så det blev en utmaning, men han verkar allt ha fixat ihop ett toppenlag, desto bättre ska den bli, med den skadade skyttedrottningarna tillbaks i spel. Tjejerna viker ej ned sig, helt klart. Dem ska bli ett lag att hoppas på i dem olympiska spelen i Kina.