söndag 6 juli 2008

Olympic Games <3

Bara 18 spelare får vara med i OS-truppen. Därmed var mångsidigheten nyckelordet när Thomas Dennerby presenterade vilka spelare han satsar på i Kina. Frida Östberg, till exempel, är satt som mittfältare i Dennerbys trupp, trots att hon huvudsakligen är back i Umeå. Och blir det mittfältskris kan forwarden Victoria Svensson räkna med att bli nedflyttad efter att Dennerby talat sig varm om hennes egenskaper som mittfältare. Men var det inte om jag inte minns helt galet och förvrängt, inte så att Victoria Svensson spelade en mittfältsroll i VM som gick av stapeln 2007 även det i Kina. Hon uttalade sig då om att kunde spela där men hellre gillade att vara anfallare. Där hon helst ser sig själv. Ja, men hon trivs som en defensiv mittfältare. - Vi räknar kallt med att det kommer hända saker på vägen. Någon vaknar upp och är sjuk, eller någon blir skadad. Då är det viktigt att vi har spelare som kan spela på flera positioner, säger Dennerby.Han har också valt spelartyper efter det motstånd som väntar i OS. Därför var till exempel Umeås veteran Karolina Westberg given i truppen.- Westberg är mycket stark på huvudet och fantastisk på att försvara mot felvända anfallare. Därför är hon till exempel optimal att ha i backlinjen mot USA, säger Dennerby. Några smärre överraskningar släppte inte Dennerby, Hanna ljungberg är med trots hennes skadeproblem hela våren. Ja, trodde det skulle bli motsatsen att hon inte skulle med till Kina, men hanna är damlandslagets chansning iår. Dem har råd med en och det blev Hanna. Hon klarar inte idag 90 minuters spel, men det kan bli annorlunda om en månad då det verkligen gäller. Grundtanken är att ha henne på bänken och att hon kan komma in och förändra matchbilden med sin styrka i boxen.
Hedvig Lindahl är given i målet, men vem som ska backa upp henne är oklart. Besked får vänta till 23 juli, eftersom Dennerby vill avvakta och se om Caroline Jönsson, Malmö, visar starka formtendenser efter sin korsbandsskada. Annars tar Kristin Hammarström, Örebro, platsen som andramålvakt.Sverige får också med sig tre reserver till OS, som kan kastas in med 24 timmars varsel om någon blir skadad. Förutom målvaktsreserven togs de två övriga platserna av Johanna Almgren, Göteborg, och Lisa Dahlkvist, Umeå.Sverige inleder mot värdlandet Kina den 6 augusti, följt av Argentina den 9:e och Kanada den 12:e.

Truppen i sin helhet:

Målvakter: Hedvig Lindahl, Linköping, Kristin Hammarström, Örebro/Caroline Jönsson, Malmö.

Försvarare: Karolina Westberg Umeå IK, Stina Segerström, Örebro, Anna Paulson, Umeå IK, Sara Thunebro, Djurgården, Sara Larsson, Linköping, och Charlotte Rohlin, Linköping.

Mittfältare: Caroline Seger, Linköping, Frida Östberg, Umeå IK, Josefine Öqvist, Linköping, Therese Sjögran, Malmö, Linda Forsberg, Djurgården, och Nilla Fischer, Malmö.

Anfallare: Lotta Schelin, Göteborg, Jessica Landström, Linköping, Hanna Ljungberg, Umeå IK, och Victoria Svensson, Djurgården.Reserver: Johanna Almgren, Göteborg, Lisa Dahlkvist, Umeå IK, Madelaine Edlund, Umeå IK, och Hammarström/Jönsson.

Edlund är reserv på hemmaplan.

Vem av Hammarström och Jönsson som får vara reserv bestäms den 23 juli.



//Maria




2 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...

Men de får följa med ner till kina då, lisa dahlkvist och johanna almgren? De ska inte vara reserver här hemma? fattade inte riktigt det där.